Ciências Agrárias
Food Biochemistry and BiotechnologyBases
Ultimas formações
2015 - 2016 Pós-Doutor(a), Universidade Estadual de Campinas
Laboratório
http://dgp.cnpq.br/dgp/espelhogrupo/1628460764781305
Atividades de Pesquisa
In the Laboratory of Food Biochemistry, the research topics are focused on Food Biochemistry and Biotechnology with a particular interest in the following subjects:
• Enzyme production under submerged and solid state fermentation;
• Biochemical characterization of industrial enzymes;
• Biotransformation of food matrices and agroindustrial wastes for the production of bioactive compounds;
• Enzymatic hydrolysis of proteins and production of biopeptides;
• Biological properties of bioactive compounds, including antioxidant, antimicrobial, antihypertensive and antiadipogenic activities;
• Purification and identification of bioactive compounds by chromatography and mass spectrometry;
• P
Palavras-chave
food biotechnology, biotransformation, statistical optimization, bioactive compounds, enzymes
Palavras-chave (lattes)
Coautores
Resumo Lattes
Possui graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal do Ceará, Mestrado e Doutorado em Ciência de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas. Atualmente é professor doutor da Faculdade de Engenharia de Alimentos da UNICAMP. Tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, atuando principalmente nos seguintes temas: microbiologia industrial, biotecnologia, bioquímica de alimentos, desenvolvimento e otimização de processos utilizando métodos estatísticos como planejamento experimental.
Idiomas
Inglês | Compreende Razoavelmente , Fala Razoavelmente , Lê Razoavelmente , Escreve Razoavelmente |
Espanhol | Compreende Razoavelmente , Fala Pouco , Lê Pouco , Escreve Pouco |
Estatísticas Scholar
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